Foto van  Axel Cardinaels
Engineering Coordinator

Ontmoet onze expert
Axel Cardinaels

Met een bachelor in computer graphics - web development van HEPL (Jemeppe) en een master in Management van Culturele Instellingen van de Universiteit van Luik, kwam Axel in 2018 bij ons werken.

Axel is verantwoordelijk voor de algemene kwaliteit van de projecten. Zijn belangrijkste functie in ons bedrijf is echter te werken aan het ontwerp van de projecten van onze klanten om ze aantrekkelijk, intuïtief en aangenaam in gebruik te maken.

Ik hou van de verscheidenheid aan taken en de mensen met wie ik werk. Werken aan projecten van over de hele wereld motiveert me, maar het team helpen bij het produceren van projecten motiveert me nog meer, zowel door deel te nemen aan het algemene denken achter het project als door ze te helpen om tijdens de productie de focus op kwaliteit te houden.

Voor meer informatie Axel, Hier zijn wat meer details over hem

Heb je een favoriet type project en technologie?

De projecten die ik leuk vind zijn degene die bedoeld zijn voor het grote publiek, met een marketingdimensie erachter. Ik vind dat heel stimulerend omdat je dan anders moet denken dan bijvoorbeeld bij een hulpmiddel voor intern gebruik. Alles in het ontwerpproces moet worden doordacht vanuit een marketing- en verkoopperspectief om klanten te overtuigen. Dat beïnvloedt echt het hele ontwikkelingsproces.

Ik heb geen favoriete technologie. Ik hou echt van onze basisstack, Django en Python, maar als je een beetje React toevoegt, wordt het nog beter.

Is er een project dat er voor jou uitsprong sinds je bij Deuse werkt?

Ik zou zeggen dat van Electric by D'Ieteren (EDI), omdat het het project is waaraan ik het meest heb gewerkt. Via zijn dochteronderneming EDI is D'Ieteren begonnen met de verkoop van oplaadpunten voor hybride en elektrische auto's en de groep deed een beroep op ons om het commerciële webplatform te ontwikkelen. Ik vond dit een geweldig project omdat we elk onderdeel van het platform hebben overdacht. We kregen de kans om na te denken over hoe we moesten werken aan de verschillende onderdelen van de site en om de impact te zien van de flows die we invoerden. Het doel was om de klantervaring te verbeteren, van het bezoeken van de site tot het inschrijven voor een aanbieding, en natuurlijk om aankopen aan te moedigen.

Het was een multidirectionele en platformoverschrijdende aanpak, dus het project was erg uitdagend.

Wat vind je leuk aan je werk?

Ik vind verschillende dingen leuk aan mijn baan:

Het feit dat ik leuke en afwisselende taken krijg. Ze moeten ook uitdagend zijn, anders blijft het natuurlijk niet interessant.

Ook: een project zien evolueren, tot bloei zien komen en concreet zien worden aan het einde van de ontwikkeling en ook de tevredenheid van de klant zien, dat ze oprecht blij zijn met het resultaat. Het doel is om kwaliteitsprojecten af te leveren.

Tot slot spelen het team en de werkomgeving een belangrijke rol. We hebben een geweldig, gezellig team, waardoor projecten soepel verlopen. Voor mij gaat het sociale aspect hand in hand met het professionele en omgekeerd. Als er geen communicatie en uitwisseling is binnen het team, dan werkt het niet. Bij Deuse hebben we een heel hecht team en dat is heel aangenaam in de dagelijkse omgang.