Diensten

Ontwikkeling

van mobiele toepassingen

Pourquoi développer une application mobile ?

Mobiele oplossingen doen al jaren hun intrede in alle sectoren en bieden nieuwe mogelijkheden op vele gebieden zoals verkoop, personeelsbeheer, productie, enz. De mobiele applicatie is een echte groeivector voor uw bedrijf.

Waarom kiezen voor Deuse?

 • CompetentiepictogramIntuïtieve toepassing

  Intuïtieve toepassing

  Wij ontwikkelen snelle toepassingen met toegankelijke en gebruiksvriendelijke interfaces om de gebruikerservaring van uw klanten optimaal te maken.

 • CompetentiepictogramOpvallend ontwerp

  Opvallend ontwerp

  Onze ontwerp en marketingdeskundigen werken nauw samen met onze ingenieurs om een toepassing te ontwikkelen die uw klanten zal aanspreken.

 • CompetentiepictogramKwaliteitscode

  Kwaliteitscode

  Onze ingenieurs gebruiken robuuste technologieën om een solide en efficiënte toepassing te ontwikkelen. De kwaliteit van onze code is erkend door CETIC.

 • CompetentiepictogramDoeltreffende aanpak

  Doeltreffende aanpak

  Onze aanpak, gebaseerd op SCRUM, omvat alle fasen van het project (definitie van de behoeften, ontwikkeling, configuratie, opleiding, ondersteuning) en garandeert een nauwe samenwerking met u via talrijke validatiefasen.

De stappen in ons proces

 • 1. Eerste ontmoeting

  Bepaal uw behoeften

  Tijdens onze eerste ontmoeting nemen we de tijd om samen uw project te bespreken om uw behoeften en wensen correct te definiëren om u de beste oplossing aan te bieden.

 • 2. Presentatie van een voorstel voor de aanpak

  Het begin van onze samenwerking

  Zodra we uw behoeften nauwkeurig hebben vastgesteld, zullen we een offerte voor u opstellen. Deze offerte zullen we vervolgens samen met u bekijken en aanpassen om er zeker van te zijn dat deze 100% aansluit bij uw behoeften.

 • 3. Ontmoeting met het team dat uw project zal uitvoeren

  Hoe ontwikkelt u uw toepassing

  Zodra de offerte is aanvaard, stellen wij u voor aan onze projectmanager met wie u gedurende de hele opdracht in contact blijft. We nemen ook de tijd om onze projectmanagementmethode uit te leggen, de Agile-aanpak, bekend als SCRUM, die aanbeveelt de ontwikkeling in verschillende fasen op te delen om uw budget beter onder controle te houden.

 • 4. De eerste fase: ontwerp

  Hoe ziet uw aanvraag eruit?

  Wij organiseren een vergadering om uw verwachtingen met betrekking tot de interface en het ontwerp van uw mobiele applicatie te achterhalen. Samen maken we wireframes, interface prototypes, zodat u uw project kunt visualiseren. Onze ontwerper gebruikt uw grafische voorkeuren en de wireframes om de uiteindelijke ontwerpen te maken.

 • 5. Ontwikkeling van uw aanvraag per fase

  Ontwikkeling van uw mobiele applicatie

  Aan het begin van elke fase maken wij een lijst van de te produceren kenmerken. Wanneer wij klaar zijn met de ontwikkeling ervan, geven wij u een demonstratie zodat u uw concepttoepassing kunt testen. U kunt ons dan uw feedback geven en eventuele aanpassingen voor de rest van het project. Zodra deze fase voorbij is, beginnen we aan de volgende, enzovoort, totdat uw aanvraag compleet is.

 • 6. Wat nu?

  Onze voortdurende samenwerking

  Wij laten u niet in de steek zodra de ontwikkeling klaar is, wij blijven tot uw beschikking om u op te leiden in de tool, uw vragen te beantwoorden en uw bijkomende verzoeken te beantwoorden. Wij begeleiden u voor de rest van uw project.

Samenwerken met ons, een beproefd proces

Wanneer u met ons in zee gaat, volgen we een beproefd begeleidingsproces om ervoor te zorgen dat u tevreden zal zijn met uw nieuwe toepassing.

Ze vertrouwen op ons voor hun mobiele applicatie, Bekijk enkele van onze realisaties

 • logo de la société Trenara
 • logo de la société Spa GP
 • logo de la société Elia
 • logo de la société Eiffage
 • logo de la société Infrabel
 • logo de la société WEX
 • logo de la société Detry Dufrais
 • logo de la société Challenge Handling

Heeft u een mobiel applicatieproject ?Twijfel niet langer en neem contact met ons op!

Heb je nog twijfels of zit je met een vraag?

Heeft u vragen of zit u misschien toch nog met enkele twijfels? Bekijk dan gerust even de lijst met de meest voorkomende vragen van klanten.

 • Group 3 Welke Agile aanpak gebruikt u voor uw projectmanagement?

  Wij gebruiken de Agile-methode, meer bepaald Scrum, die oorspronkelijk werd uitgevonden voor IT-ontwikkelingsbedrijven. In tegenstelling tot de Watervalmethode - waarbij een reeks specificaties wordt gevolgd die aan het begin van het project worden vastgesteld, zonder interactie met de klant tot het product is opgeleverd - pleit de Agile-methode voor samenwerking met klanten en frequente opleveringen van het product gedurende het hele project, waardoor aanpassing aan veranderingen mogelijk is. 

  Elk project is verdeeld in verschillende fasen: aan het begin van elke fase somt u, met de hulp van onze Product Owner (de persoon die uw wensen moet uitleggen aan het ontwikkelingsteam), alle functionaliteiten op die tijdens deze fase moeten worden ontwikkeld. Aan het einde van deze fase leveren wij een versie van uw mobiele applicatie op (die verder zal worden ontwikkeld) om deze te testen en eventuele wijzigingen aan te brengen voor de volgende fase. Wij herhalen deze cyclus totdat uw product volledig ontwikkeld is. Na elke fase nemen wij de tijd om ons werk te analyseren om de positieve punten te versterken en de negatieve punten te verbeteren. 

  Het doel van deze methode is u de best mogelijke oplossing voor uw behoeften te bieden.

  Als u meer wilt weten en wilt ontdekken waarom u de Agile-methode moet kiezen voor uw projectbeheer, raden wij u aan ons artikel te lezen.

  Het antwoord van onze expert
 • Group 3 Wat is het budget voor een mobiele applicatie?

  Als je de backoffice en de mobiele applicatie (zowel Android als IOS) met een paar schermen en een goed ontwerp meerekent, kost je applicatie over het algemeen minimaal 20.000 euro exclusief btw. 

  Dit betekent niet dat het niet mogelijk is om een goedkopere applicatie te maken zoals ons mobiele applicatie ontwikkelingsbureau doet, maar u moet weten dat een standaard applicatie aanwezig in de App Store/Google Play tussen de 20.000 en 40.000€ ex BTW kost om te ontwikkelen. De prijs kan stijgen afhankelijk van de functionaliteiten, het aantal schermen (normaal gesproken is een applicatie relatief eenvoudig en zijn er weinig schermen nodig, maar de prijs stijgt als er veel nodig zijn), of A/B-testen nodig zijn, voortdurende aanpassingen,...

  Het is mogelijk een aanvraag in te dienen met een lager budget, maar u moet er rekening mee houden dat het een eenvoudigere aanvraag zal zijn. U kunt ook kiezen voor het webformaat als we zien dat een mobiele applicatie (iOS/Android) niet aangepast is aan uw budget. Wij ontwikkelen dan een responsieve webinterface (aangepast aan mobiel). Maak dan gebruik van onze expertise als webbureau, waardoor de eindprijs voor u lager zal uitvallen.

  Dit zijn prijsklassen, om het exacte budget van uw mobiele applicatie te kennen kunt u het beste contact met ons opnemen zodat we het samen kunnen bespreken.

  Het antwoord van onze expert
 • Group 3 Mobiele webapplicatie, hybride, native... Wat is het verschil?

  Er zijn verschillende soorten toepassingen: native, hybride en web. Ze hebben allemaal hun eigen specifieke kenmerken.

  Native applicaties zijn applicaties die u downloadt en installeert op uw smartphone. Ze zijn ontwikkeld voor een specifiek besturingssysteem, Android of IOS. Ze vereisen verschillende ontwikkeling en talen voor elk systeem: Java en Kotlin voor Android en Objective-C en Swift voor IOS. Deze afzonderlijke ontwikkeling resulteert in een robuuste en krachtige mobiele toepassing.

  Webapplicaties zijn ongeveer de mobiele versie van een website. Deze toepassingen downloadt en installeert u niet op uw smartphone, u opent ze via een browser. Het nadeel van dit soort mobiele toepassingen is dat er een verbinding nodig is om te kunnen functioneren. Maar het belangrijkste voordeel is dat het compatibel is met Android en IOS met één enkele code, wat tijd en geld bespaart.

  Hybride toepassingen zijn een mix van native en webtoepassingen. Ze vereisen slechts één code om compatibel te zijn met IOS en Android zoals webapps, maar ze downloaden en installeren op uw smartphone zoals native apps. Hybride apps waren aanvankelijk minder krachtig dan native apps, maar nu zijn er technologieën als Flutter en React Native die kunnen concurreren.

  Ons bureau voor mobiele applicatieontwikkeling biedt alle drie de oplossingen. Om de beste voor uw project te kiezen, raden wij u aan contact met ons op te nemen om het te bespreken.  

  Het antwoord van onze expert
 • Group 3 Wat is het verschil tussen publiceren op iOS en/of Android?

  Het eerste verschil ligt in hun publiek: het iOS-publiek is eerder geneigd een mobiele toepassing te kopen of geld uit te geven aan een toepassing dan het Android-publiek. Dit is vooral belangrijk als je geld gaat vragen voor je app.

  Kiest u voor een native app, dan moet u de app twee keer ontwikkelen: één keer voor iOS en één keer voor Android. Als u kiest voor een hybride toepassing (een toepassing die slechts één code vereist voor beide besturingssystemen), hebt u nog een kleine meerkost omdat u op beide besturingssystemen aanwezig wilt zijn.

  Sommige klanten kiezen ervoor om eerst op IOS of Android te lanceren en soms op beide tegelijk, maar het hangt allemaal af van hun budget en hun wensen. Ons bureau voor de ontwikkeling van mobiele applicaties kan u helpen beslissen welke oplossing u moet kiezen. Als u een project hebt, neem dan contact met ons op, dan bespreken we het samen.

  Het antwoord van onze expert
 • Group 3 Moet je betalen om op de stores te staan?

  Ja, helaas is het niet gratis. Om gepubliceerd te worden in de App Store en Google Play moet u ongeveer 100 euro per jaar per winkel betalen. Daarvoor moet u een ontwikkelaarsaccount aanmaken waarmee u de publicatie van uw mobiele applicatie kunt beheren, maar ook de commentaren die de gebruikers achterlaten en de betalingen die ze doen, wat erg interessant is.

  Als u niet voor deze oplossing wilt kiezen, biedt ons bureau voor de ontwikkeling van mobiele applicaties u de mogelijkheid om uw applicatie te publiceren op onze ontwikkelaarsaccount. In dit geval is het gratis, maar omdat uw aanvraag op de Deuse-rekening staat, heeft u niet zoveel mogelijkheden als op uw eigen rekening.

  Het antwoord van onze expert
 • Group 3 Hoe lang duurt het om een mobiele applicatie te ontwikkelen?

  Het is moeilijk een precies antwoord te geven omdat elke mobiele toepassing uniek is en een andere ontwikkelingstijd vergt. Over het algemeen rekenen wij bij ons bureau voor mobiele toepassingen 3 tot 6 maanden tussen het begin en het einde van het project. Dit hangt natuurlijk af van de complexiteit van uw toepassing en het aantal schermen.

  Je moet in gedachten houden dat bekende applicaties zoals Facebook of Instagram eindeloze ontwikkeling vereisen omdat er altijd wijzigingen in de applicaties moeten worden aangebracht. In dit geval is er een versie 1 die voortdurend wordt verbeterd. Het project duurt dan veel langer. Dit soort continue ontwikkeling is een goede oplossing als je ziet dat je concept werkt. 

  Om een duidelijk idee te krijgen van hoe lang het duurt om uw aanvraag te ontwikkelen, raden wij u aan contact met ons op te nemen. We bespreken samen uw project en geven u meer inzicht in de geschatte tijdsduur.

  Het antwoord van onze expert
 • Group 3 Hoe werken updates van een mobiele applicatie?

  Over het algemeen kunnen updates lang duren, vooral bij Apple, evenals de eerste publicatie van een mobiele applicatie in de App Store. Apple is zeer streng voor de toepassingen in zijn App Store en elke publicatie moet door een mens worden gevalideerd (geen geautomatiseerd proces dus). Dit proces neemt enige tijd in beslag, gezien het aantal mobiele toepassingen in de App Store.

  Je moet heel voorzichtig zijn met het bijwerken van een applicatie: als er een bug in zit, moet je die natuurlijk bijwerken om de bug te corrigeren, maar het is niet automatisch gegarandeerd dat alle gebruikers overschakelen op de nieuwste versie van de applicatie. Dit is minder het geval bij webontwikkeling

  Updates vereisen strenge tests, die ons bedrijf voor de ontwikkeling van mobiele toepassingen uiteraard met de grootste zorg uitvoert.

  Het antwoord van onze expert
 • Group 3 Hoe werkt het ontwerpgedeelte van een aanvraag?

  Eerst vragen we u of u al een grafisch charter en een logo hebt, want dat zijn elementen die het ontwerp sterk beïnvloeden.

  Vervolgens vragen wij u om een lijst te maken van enkele mobiele toepassingen die u regelmatig gebruikt en waarvan u het ontwerp waardeert. We hebben het hier niet over de interface en de bruikbaarheid van deze toepassingen, maar over het ontwerp ervan. Deze lijst zal ons helpen om te begrijpen waar u heen wilt.

  Uiteindelijk zal onze ontwerper, op basis van deze gegevens en de wireframes (mock-ups van de applicatie die worden gebruikt om de schermen van de applicatie te structureren) die wij vooraf hebben gemaakt, een ontwerpvoorstel aan u voorleggen. Deze eerste versie van een deel van de toepassing wordt gebruikt om te weten wat u leuk vindt of wat u minder waardeert. U kunt ons feedback geven, zodat wij uw ontwerp kunnen aanpassen. Het doel van ons mobiele applicatiebureau is om een ontwerp te maken dat u mooi vindt.

  Het antwoord van onze expert
 • Group 3 Hoe zit het met de intellectuele eigendom en de broncode?

  In het algemeen draagt ons bureau voor de ontwikkeling van mobiele toepassingen de exploitatierechten van onze creaties over aan onze klanten. Voor meer informatie kunt u onze algemene verkoopvoorwaarden raadplegen

  Onze klanten kunnen doen wat ze willen met de door ons ontwikkelde mobiele applicatie. Er moet echter een onderscheid worden gemaakt: sommige delen van de toepassing zijn gebaseerd op technologieën en bibliotheken zoals Django, React JS of Flutter en hun intellectuele eigendom behoort tot deze technologieën en bibliotheken. 

  Hetzelfde geldt voor de Deuse-bibliotheken die wij aan onze klanten ter beschikking stellen en waarvan wij de intellectuele eigendom behouden. U behoudt niettemin het recht om deze bibliotheken en technologieën te gebruiken.

  Maar alle specifiek voor onze klanten ontwikkelde code is van hen. De broncode kan op verzoek van de klant aan het einde van het project worden geleverd.

  Het antwoord van onze expert
 • Group 3 Hoe werkt het onderhoud van een mobiele applicatie?

  Er is een verschil tussen onderhoud en voortdurende verbetering van uw project. Traditioneel onderhoud betreft het bijwerken en corrigeren van bugs in uw mobiele applicatie, terwijl continue verbetering het toevoegen van nieuwe functies en aanpassingen aan uw applicatie is, wat geen deel uitmaakt van onderhoud. 

  Het onderhoud varieert als u ervoor kiest om bij ons te hosten of niet. Ons bedrijf voor mobiele toepassingen biedt inderdaad een hostingcontract met onderhoud inbegrepen. Als u hiervoor kiest, verzorgen wij dus het onderhoud.

  Als u uw mobiele applicatie niet bij ons host en u heeft kleine verzoeken, dan zorgen wij daar zelf voor. Maar, als uw aanvragen een aanzienlijk aantal werkdagen in beslag nemen, dan zullen wij uw aanvragen meestal opdelen in sprints (= werkfase: wij verdelen ons werk in verschillende fasen, zoals aanbevolen door de Agile projectmanagementmethode) om uw budget gemakkelijker te kunnen plannen.

  Het antwoord van onze expert
 • Group 3 Waar werken jullie?

  De kantoren van ons bureau voor mobiele toepassingen bevinden zich in Hasselt, Brussel en Luik, maar we werken ook in Limburg, Tongeren, Namen, Bergen, Henegouwen, Luxemburg, enz. Wij werken overal in België en zelfs buiten onze grenzen. Wij staan open voor heel Europa. Waar u ook bent, als u een mobiel applicatieproject hebt, neem dan contact met ons op zodat we het samen kunnen bespreken.

  Het antwoord van onze expert