Foto van  Erwan Thebault
Software Engineer

Ontmoet onze expert
Erwan Thebault

Erwan studeerde af als ingenieur in de computertechniek en netwerktelecommunicatie aan de ENSEEIHT in Toulouse (Frankrijk). Hij kwam in 2020 bij ons werken als software engineer nadat hij zijn afstudeerstage bij ons bedrijf had afgerond.

Erwan heeft verschillende rollen binnen ons bedrijf: naast het ontwikkelen van web- en mobiele applicaties is hij ook trainer voor onze nieuwe medewerkers.

"Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat het nooit saai is. Er komt geen routine in; ik werk aan verschillende projecten op verschillende gebieden. Dit dwingt me om over elk probleem op een andere manier na te denken, om mijn manier van denken aan te passen aan het project en de klant."

Voor meer informatie Erwan, Hier zijn wat meer details over hem

Heb je een favoriet type project en technologie?

Ja, toch wel: projecten voor mobiele applicaties. Als ontwikkelaar werk ik aan alle backend-ontwikkeling en integreer ik ook het ontwerp. Het is erg stimulerend omdat er zoveel uitdagingen mee gepaard gaan. Bovendien geeft het veel voldoening om aan het einde van een project de applicatie op je telefoon te hebben en ermee te kunnen pronken. Het geeft je een bepaald gevoel van trots.

Mijn favoriete technologie is de technologie die we gebruiken voor mobiele applicaties: Flutter. Het is een technologie die ik echt leuk vind omdat hij heel snel evolueert, er zijn altijd updates en nieuwe concepten om te integreren. We moeten ons dus dagelijks aanpassen!

Is er een project dat er voor jou uitsprong sinds je bij Deuse werkt?

Ik heb een supercoole mobiele applicatie ontwikkeld voor Eiffage Benelux. Het idee was om een sportieve uitdaging aan te bieden aan hun werknemers, in de vorm van een route in verschillende etappes op een kaart van België. Gebruikers kunnen hun sportieve prestaties delen met anderen via een nieuwsfeed, net als op een sociaal netwerk, en zo punten verdienen. Via een klassement kan iedereen de beste medewerkers/filialen zien, wat iedereen aanmoedigt om het beste van zichzelf te geven! Tot slot heeft de applicatie een liefdadigheidsdoel, wat betekent dat het bedrijf een geldbedrag heeft ingezameld voor verenigingen, afhankelijk van het aantal punten dat elke deelnemer heeft verzameld. Het was echt een leuk project om aan te werken, met veel uitdagingen en een goed doel om te dienen - een waar genoegen!

Wat vind je leuk aan je werk?

Het is een job die echt nooit verveelt: elk project heeft iets unieks, hetgeen betekent dat we ons continu moeten blijven aanpassen. Dagelijks moet je proberen zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van digitaal nieuws, nieuwe technologieën en/of tools. Aangezien dit een gebied is dat voortdurend in ontwikkeling is, is het van vitaal belang om op de hoogte te blijven. Het is een enorme leercurve en je leert elke dag nieuwe dingen.