Foto van  Joachim Roekens
Software Engineer

Ontmoet onze expert
Joachim Roekens

Joachim studeerde in 2020 af als master Burgerlijk Ingenieur aan de Universiteit van Luik, met een specialisatie in de Artificiële Intelligentie. Datzelfde jaar nog kwam hij bij ons werken als software engineer.

Joachim houdt zich bezig met webontwikkeling op backend-niveau (d.w.z. de 'onzichtbare' functionaliteiten van het project: database, verzenden van e-mails, verbindingssysteem, enz. Zijn favoriete projecten zijn ERP.

Ik hou van de voldoening die ik voel als ik erin slaag in een ingewikkelde of speciale taak tot een goed einde te brengen. Ik zie graag dat wat ik heb ontwikkeld ook effectief werkt en dat mijn code 'schoon' is. Ook draag ik klanttevredenheid hoog in het vaandel.

Voor meer informatie Joachim, Hier zijn wat meer details over hem

Heb je een favoriet type project en technologie?

Ja, ik geef de voorkeur aan een complexer project dat meer vereist dan alleen het weergeven van informatie uit de database op webpagina's. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan het coderen van een rekenmachine die een intelligent resultaat geeft op basis van de gecodeerde informatie, of een geografisch systeem waarmee je een locatie kunt aangeven op een geïllustreerde kaart die niet de vormen of afstanden van een echte kaart respecteert.

Wat technologie betreft, hou ik van Git. Het is een heel belangrijke technologie die het mogelijk maakt dat verschillende ontwikkelaars aan hetzelfde project kunnen werken zonder elkaars werk te verstoren, en die ook een duidelijke en volledige geschiedenis van de geschreven code biedt. Deze technologie maakt het mogelijk om, duidelijk, precies en schoon te werken en verschillende dingen parallel te beheren.

Is er een project dat er voor jou uitsprong sinds je bij Deuse werkt?

Ja, ik werk nu al een aantal jaar aan het onderhoud van het Mondo ERP-project. Het gaat over een Belgisch bedrijf dat producten en concepten aanbiedt op het gebied van reiniging, hygiëne, desinfectie en onderhoud voor een groot aantal professionele en industriële sectoren. Het project zelf is enorm complex en vereist een zeer goede kennis van de bedrijfsprocessen om ervoor te zorgen dat hun ERP deze eenvoudig en effectief kan beheren.

Wat vind je leuk aan je werk?

Ik hou van wat ik 'de puzzel oplossen' noem. Als we te maken krijgen met een project dat wat complexer is, komen er verschillende uitdagingen naar voren en is het aan de ontwikkelaars om een passende oplossing te vinden. Dit is het deel dat ik het leukst vind, omdat we een efficiënte, schone en solide oplossing moeten bedenken die aan alle gegeven beperkingen voldoet.