Foto van  Pierre Rosmeulen
Business Developer

Ontmoet onze expert
Pierre Rosmeulen

Pierre heeft een bachelordiploma marketing van Henallux (Namen) en een masterdiploma managementwetenschappen in bank- en vermogensbeheer van HEC Luik. Hij begon bij ons in 2022 als business developer.

Pierre's rol in ons bedrijf is het begrijpen van de behoeften en verwachtingen van klanten om de meest geschikte oplossing voor hun bedrijf voor te stellen, rekening houdend met zowel de relationele als de technische aspecten van projecten.

Wat ik het leukste vind aan mijn werk is de diversiteit. De diversiteit aan ervaringen, mensen, achtergronden, vaardigheden, projecten,... waarmee ik te maken krijg.

Voor meer informatie Pierre, Hier zijn wat meer details over hem

Heb je een favoriet type project?

Ik heb niet echt een 'favoriet' type project omdat elk project natuurlijk zijn eigen specifieke kenmerken heeft. Tot nu toe heb ik dan ook nog nooit te maken gehad met 2 projecten die in alle opzichten op elkaar leken. Neem bijvoorbeeld planningsbeheerprojecten: je zou verwachten dat het raamwerk altijd vergelijkbaar is, maar er zijn echter net zoveel manieren om een planning te beheren als er bedrijven en werkmethoden zijn. Als een bedrijf beroep doet op Deuse, dan is dat per definitie omdat het iets op maat wil en dus een project voor ons heeft dat uniek en specifiek is. Over het algemeen hou ik van projecten die we samen met de klant kunnen opbouwen en die het resultaat zijn van grondige samenwerking.

Wat is je grootste uitdaging bij het verkopen van een project aan een klant?

Het gaat er voor mij vooral om het vertrouwen van de klant te winnen zodat ze hun project aan ons toevertrouwen. Aangezien elk project uniek is, hebben we niet persé ervaring in het implementeren ervan... Natuurlijk laat ik als onderdeel van het proces andere projecten zien die min of meer lijken op wat de klant wil realiseren. De projecten die we dan presenteren vormen samen een solide raamwerk voor het verzoek van de klant, en maken het ook gemakkelijker voor de klant om zich concreet een voorstelling te maken van wat er mogelijk is. Het is hoe dan ook essentieel dat de klant zichzelf kan voorstellen met Deuse als vertrouwenspartner.

Op welk project ben je trots dat je het hebt verkocht? Wat was er uitdagend aan?

Van alle projecten waar ik aan heb gewerkt, is er één die mij in het bijzonder is bijgebleven: onze klant had het succes van zijn bedrijf opgebouwd op basis van een managementmethodologie die hij in de loop der jaren had ontwikkeld. Ze hadden de grenzen bereikt van wat standaard managementtools konden bieden en wilden een tool waarmee ze het beheer van hun activiteiten effectief konden digitaliseren.

Dit ging gepaard met 2 uitdagingen: ten eerste, alle aspecten van zijn werkmethodologie zeer goed begrijpen om een eerlijk, nauwkeurig en aantrekkelijk aanbod voor de klant op te stellen. Ten tweede, hem overtuigen om ons 'de sleutels' van zijn bedrijf te overhandigen, aangezien het project vereiste dat hij ons een volledig en gedetailleerd overzicht gaf van zijn werk- en managementmethodes. Methodes die zijn bedrijf natuurlijk tot een succes hebben gemaakt...Dit alles deden we natuurlijk met als doel om deze methodologie zo effectief mogelijk te kunnen omzetten in een geschikte managementtool die zijn toegevoegde waarde maximaliseert.

Wat vind je leuk aan je werk?

Wat ik het leukste vind aan mijn werk is de diversiteit. Diversiteit in ervaringen, mensen, achtergronden, vaardigheden, projecten,... waarmee ik te maken krijg. Ik ontmoet elke week nieuwe mensen, die andere behoeften hebben, andere problemen, andere persoonlijkheden en dus andere antwoorden verwachten op hun specifieke vragen. Je moet door dat alles heen kunnen navigeren en het is in mijn functie essentieel om jezelf te durven (her)uitvinden. Ook al is het soms vermoeiend, het is een zeer verrijkende ervaring waar ik echt veel voldoening uit haal.