< Terug naar bronnen

Software voor voorraadbeheer op maat voor de CRM Group

Ontdek hoe CRM Group, een Luikse spin-off van onderzoek en ontwikkeling verbonden aan ArcelorMittal, de uitdagingen van het beheer van zijn voorraden staalrollen overwon. Geconfronteerd met de beperkingen van manuele en papieren opvolging, deed het bedrijf een beroep op de expertise van Deuse om software voor voorraadbeheer op maat te creëren. Deze vruchtbare samenwerking leidde tot de ontwikkeling van een innovatieve oplossing die het mogelijk maakt om spoelen nauwkeurig te volgen vanaf het moment dat ze in voorraad worden genomen tot en met de verwerking en levering.

#1.

Onze klant

CRM Group is een spin-off die zich focust op onderzoek en ontwikkeling voor het bedrijf ArcelorMittal. Het is gelegen in Luik, op Sart-Tilman, en het richt zich op de productie, verwerking, bekleding en het gebruik van metalen materialen sinds 1948.

Hun expertise ligt in het behandelen van staal op specifieke productielijnen. Materialen, en meer specifiek staal, worden getransformeerd om de weerstand en kwaliteit te vergroten. Voor grote spoelen zoals die worden vervoerd per trein, bijvoorbeeld, is het nu mogelijk om ze op kleinere schaal te produceren. Productielijnen zijn opgezet om de weerstand en kwaliteit van het staal te verbeteren door het ondergaan van een reeks behandelingen.

Diensten van de CRM Group

Uitgebreide samenwerking vindt plaats met grote industriële spelers, waaronder niet alleen ArcelorMittal maar ook autofabrikanten. Hun doel? Het voortzetten van onderzoek om de kwaliteit van staal te verfijnen. Deze aanpak legt de basis voor industriële productie, waarbij innovaties worden omgezet in concrete producten. CRM Group leidt deze ontwikkeling vanuit haar testfaciliteiten.

#2.

Hun noden

Vroeger werden de voorraadcontroles van spoelen voornamelijk op papier uitgevoerd, met traditionele methoden. Deze praktijk had beperkingen op het gebied van efficiëntie en snelheid. Ze hebben veel spoelen die op lijnen worden geplaatst om behandelingen te ondergaan: ze worden ofwel gesneden of ondergaan allerlei behandelingen.

CRM Group moest het traject van elke spoel volgen, vanaf het moment dat deze in hun voorraad kwam, welke behandeling het kreeg, hoe het werd gesneden volgens de eisen van elke klant, tot aan de levering bij die klanten. Ze wilden een tool die nauwkeurig elke stap kon volgen, maar ook in staat was om de resterende voorraad te bepalen.

Om aan deze behoefte te voldoen, heeft CRM Group de expertise van Deuse ingeroepen voor de ontwikkeling van speciale voorraadbeheersoftware. Onze missie: het ontwerpen van een intuïtief en krachtig systeem dat CRM Group ondersteunt bij het optimaliseren van hun voorraadbeheer en het verbeteren van hun operationele processen.

#3.

Onze oplossing

De ambitie van de ontwikkelde software was om nauwkeurig het traject van elke spoel te in kaart te brengen, door alle uitgevoerde behandelingen, details van snijwerk en de verzending naar eindklanten vast te leggen. Deze volledige traceerbaarheid stelt CRM Group in staat om haar voorraad met grote efficiëntie te beheren.

Aanvankelijk werd overwogen om een mobiele applicatie te ontwikkelen. Echter, na een grondige analyse van de specifieke behoeften van CRM Group, bleek dat de meest geschikte oplossing een hybride platform zou zijn, toegankelijk zowel op mobiele apparaten direct op locatie als via een webinterface voor voorraadbeheer vanuit het kantoor.

De gekozen aanpak was de ontwikkeling van een responsive website, geoptimaliseerd voor soepele navigatie op mobiele apparaten. Deze website biedt medewerkers de mogelijkheid om via hun smartphone de QR-codes van de spoelen te scannen, waarmee hun invoer in het behandelingsproces wordt gemarkeerd, en omvat ook een desktopfunctionaliteit voor efficiënt voorraadtoezicht.

De oplossing die we hebben ontwikkeld voor onze klant, de CRM Group

Onze oplossing voor CRM GroupDeze aanpak heeft effectief de twee belangrijkste uitdagingen aangepakt, waarbij een veelzijdige oplossing werd geboden die perfect aansluit bij de behoeften van de klant. Door het vermijden van de ontwikkeling van twee afzonderlijke applicaties hebben we aanzienlijke kostenbesparingen voor onze klant gerealiseerd. Deze op maat gemaakte oplossing combineert de efficiëntie van mobiel gebruik met de robuustheid van het desktopinterface, waardoor voorraadbeheer intuïtiever wordt. Dit succes toont ons engagement om naar onze klant te luisteren en onze technologische oplossingen aan te passen om beter aan zijn verwachtingen te voldoen.

Bij de aanvang van de uiteindelijke implementatie moet het exacte effect van onze oplossing nog worden gemeten. Desalniettemin doen de verwachte optimalisatie van voorraadbeheer, meer wendbaar en transparant, vermoeden dat CRM Group aanzienlijke voordelen zal behalen.

#4.

Onze samenwerking

Vanaf het absolute begin vonden we het het uiterst belangrijk om de eisen van CRM Group en hun operationele context diepgaand te begrijpen. Deze aanpak was essentieel om een soepele en harmonieuze relatie met de klant op te bouwen.

Onze betrokkenheid bij CRM Group begon met een onderdompeling in hun werkomgeving. Deze aanpak stelde ons in staat om hun interne processen en specifieke behoeften volledig te begrijpen. Hoewel onze eerste gedachten uitgingen naar een exclusieve mobiele applicatie, onthulden diepgaande discussies met de klant de noodzaak van een meer genuanceerde aanpak, waardoor we een hybride oplossing ontwikkelden.

Het project verliep zonder problemen, wat een sterke samenwerking weerspiegelde die was gebaseerd op vertrouwen. De erkenning van CRM Group voor onze expertise en hun bereidheid om onze aanbevelingen te aanvaarden, stelden ons in staat om de oplossing optimaal aan te passen, waardoor de basis werd gelegd voor een duurzaam en positief partnerschap.

#5.

Conclusie

Onze samenwerking met CRM Group is zeer goed verlopen en heeft onze verwachtingen overtroffen. We hebben niet alleen de mobiele applicatie ontwikkeld die ze wilden, maar ook een website gecreëerd die zowel op computers als op mobiele apparaten functioneert. Deze dubbele benadering, die tegemoetkomt aan zowel mobiele als computerbehoeften, werd gerealiseerd zonder ons oorspronkelijke budget te overschrijden.

We zijn erg tevreden met het resultaat. De oplossing biedt aanzienlijke voordelen in hun dagelijks leven, waardoor CRM Group overweegt deze elders te gebruiken en te bekijken hoe we deze in de toekomst kunnen verbeteren.

Dit project heeft ons vermogen versterkt om naar onze klanten te luisteren, ons aan te passen aan hun behoeften en nauwkeurig aan hun eisen te voldoen zonder het budget te overschrijden.

Bedankt aan het team van CRM Group voor hun vertrouwen, we zijn blij om jullie als onze partner te hebben !

Heb je een vraag, een project om te ontwikkelen?Twijfel niet langer en neem contact met ons op!

Wat kunnen we leren van dit artikel ?

Heeft u vragen of zit u misschien toch nog met enkele twijfels? Bekijk dan gerust even de lijst met de meest voorkomende vragen van klanten.