Foto van  Ameline Frennet
Product owner

Ontmoet onze expert
Ameline Frennet

Met een bachelordiploma marketing van de Universiteit van Namen en een masterdiploma economie en management is Ameline in 2021 bij ons komen werken als product owner.

Ameline's rol bestaat eruit te luisteren naar de ideeën van klanten en deze op een duidelijke en precieze manier door te geven aan de ontwikkelaars, zodat zij de ideale oplossing kunnen ontwikkelen. Ze ondersteunt en adviseert onze klanten tijdens de implementatie van hun projecten.

Ik hou ervan om met klanten te werken, hun ideeën te zien groeien en natuurlijk ook om het eindresultaat te zien. Ik ben ook gefascineerd door teamwerk met ontwikkelaars, ook al begrijp ik nog niet altijd exact hoeveel werk er steekt achter het ontwikkelen van een product (wat op zich al fascinerend is). De IT-wereld heeft voor mij een brede toekomst en staat me toe om met zoveel verschillende sectoren samen te werken, hetgeen erg aantrekkelijk is voor mij. Product owner zijn betekent voor mij 'de architect zijn' (zowel vanuit organisatorisch als creatief oogpunt) van een project, en dat is geweldig.

Voor meer informatie Ameline, Hier zijn wat meer details over hem

What's your favourite type of project?

Ik geef de voorkeur aan meer marketinggerichte projecten: projecten waarbij we een product ontwikkelen voor een bepaalde doelgroep. Ze spelen in op de behoeften van de markt en je ziet een idee zich ontwikkelen en uiteindelijk gebruikers bereiken. Ik hou enorm van dit soort projecten en ze zijn ook interessanter qua ontwerp en gebruik. Ik kan ook meer in de huid kruipen van de gebruiker, in tegenstelling tot een in-house softwareproject. Bovendien kan ik als product owner mijn creativiteit de vrije loop laten, dat vind ik echt een boost!

Is er een project dat er voor jou uitsprong sinds je bij Deuse werkt?

Ja, ik heb met veel plezier aan het CFE-project in de bouwsector gewerkt. Het is een platform dat verschillende bouwplaatsen van de groep samenbrengt om materialen uit te wisselen. Ik vond dit project interessant vanwege het marketingaspect en de doelstelling, namelijk de wens van het bedrijf om milieuvriendelijker te worden en de huidige milieuaanpak te volgen door hergebruik van materialen te stimuleren.

Wat vind je leuk aan je werk?

Ik werk graag met klanten, zie hun ideeën groeien en tot realiteit worden. Ik werk ook graag in een team met ontwikkelaars, wiens werk me fascineert. De IT-omgeving, die voor mij de toekomst van bijna alles is, stelt me in staat om met veel verschillende sectoren samen te werken, dus ik leer voortdurend bij over vanalles. Product owner zijn betekent voor mij 'de architect van een project' zijn, zowel vanuit organisatorisch als creatief oogpunt, en daar hou ik van.

Artikels geschreven door Ameline Frennet