Foto van  Romain Dubois
Engineering Coordinator

Ontmoet onze expert
Romain Dubois

Romain behaalde zijn diploma in de Computer Engineering aan de EPITA (Parijs) en kwam in 2017 bij ons werken als Software Engineer. Daarna kreeg hij de extra rol van Engineering Coordinator toebedeeld. 

Romain traint onze nieuwe ontwikkelaars en houdt toezicht op het team en ook op de projecten van onze klanten. Naast dit alles is Romain verantwoordelijk voor de technologische bewaking, waarbij hij actief  op de hoogte blijft van nieuwe technologieën die we kunnen gebruiken om verouderde technologieën te vervangen.

Wat ik leuk vind aan mijn baan is de grote variatie aan projecten, waarbij je in de huid van de klant moet kruipen om hun project en hun standpunt te begrijpen en vervolgens de beste oplossing te ontwikkelen. Bovendien blijven er altijd nieuwe technologieën bijkomen, waardoor dingen voortdurend veranderen. Up-to-date blijven om onze klanten het beste te kunnen bieden, is dan ook zeer belangrijk. Je leert elke dag iets nieuws en je dagen zijn vol - dat vind ik geweldig!

Voor meer informatie Romain, Hier zijn wat meer details over hem

Heb je een favoriet type project en technologie?

Nee, niet in het bijzonder. Als coördinator help ik mijn collega's met verschillende projecten en het is juist deze variatie waar ik van geniet, de mogelijkheid om van het ene thema naar het andere te springen.

Wat technologieën betreft, hou ik van technologieën die niet verouderd zijn en die we dus bij Deuse gebruiken, zoals Python, React en Flutter. Ik hou de nieuwe zaken die op de markt komen natuurlijk nauwlettend in de gaten om te zien wat deze ons kunnen bieden. Aan de kant van backendontwikkeling is er bijvoorbeeld de taal Go, die de komende jaren interessant zou kunnen worden om te gebruiken. In ons vakgebied is het duidelijk erg belangrijk om bij te blijven.

Is er een project dat er voor jou uitsprong sinds je bij Deuse werkt?

Ik zou zeggen Tafsquare, een platform dat particulieren verbindt met bouwprofessionals, omdat het mijn allereerste project was. Ik ben in 2017 bij Deuse gekomen, dus ik heb het project in de loop van de tijd kunnen zien evolueren, hetgeen erg boeiend was.

Wat de meeste indruk op me heeft gemaakt, is het opzetten van ons opleidingscentrum. Toen het bedrijf begon te groeien, dachten we na over een systeem om onze nieuwe collega's efficiënt op te leiden en de kwaliteit van onze projecten te garanderen. Hiervoor moesten we nóg meer leren over alle tools die we bij Deuse gebruiken om precies te bepalen wat werkt en hoe we ze het beste kunnen gebruiken. Als een ontwikkelaar vandaag bij ons begint, moet hij of zij sindsdien een volledige training volgen voordat er aan de projecten van onze klanten gewerkt mag worden. Ik ben heel blij, want het systeem werkt heel goed.

De oprichting van dit trainingscentrum heeft ons in staat gesteld onszelf uit te dagen, meer te leren over onze eigen tools en procedures en zo de kwaliteit van onze projecten verder te verbeteren.

Wat vind je leuk aan je werk?

De trainingskant, of het nu is wanneer nieuwe ontwikkelaars binnenkomen, zoals ik heb uitgelegd, of wanneer ik lopende projecten controleer, is zeer gevarieerd. Ik help en adviseer mijn collega's over hoe ze nieuwe projecten het beste kunnen structureren, terwijl ik beschikbaar blijf om ze te helpen met bepaalde complexere taken. Ik geniet echt van deze uitwisselingen om projecten samen vooruit te helpen.

Artikels geschreven door Romain Dubois