Foto van  Alexandre Dispa
Business Developer

Ontmoet onze expert
Alexandre Dispa

Alexandre heeft een master in management engineering van HEC (managementschool) en een aanvullende master in industriële engineering van Gramme. Hij kwam in 2023 bij ons in het team terecht als Business Developer.

Alexandre's belangrijkste rol binnen ons bedrijf is het analyseren en begrijpen van de behoeften en verwachtingen van onze klanten, zodat we hen een op maat gemaakte digitale oplossing kunnen bieden die perfect op hun wensen aansluit, rekening houdend met zowel de relationele als de technische aspecten van de projecten.

Ik vind het vooral erg leuk om klanten te ontmoeten, want het zijn altijd nieuwe projecten en ze hebben allemaal een persoonlijk verhaal te vertellen. Bovendien vind ik het heel bevredigend om een oplossing te vinden die is afgestemd op hun behoeften en die een échte impact heeft op de prestaties/processen van hun bedrijf.

Voor meer informatie Alexandre, Hier zijn wat meer details over hem

Heb je een favoriet type project?

Ik vind webprojecten erg leuk, vooral e-commercesites met configurators, omdat ze betrekking hebben op de producten van de klant en de digitalisering van een bedrijfsproces. Dit leidt vaak tot vrij technische gesprekken, wat me, stimuleert om op de hoogte te blijven van alle laatste ontwikkelingen in de sectoren en diensten van onze klanten. Dit gegeven daagt me voortdurend uit om bij te blijven.

Je bent een expert in de sectoren bouw en industrie. Welke aspecten van deze sectoren interesseren je het meest?

Over het algemeen heb ik gemerkt dat de bouwsector en de industriële sector zijn nog niet erg gedigitaliseerd, noch in hun interne processen, noch in hun externe communicatie met hun klanten. We beginnen vaak vanaf nul of vanaf een heel laag niveau in termen van digitalisering, wat het veld van mogelijkheden opent in termen van wat we hen als oplossing kunnen bieden.

Ik merk ook dat als ze al een bestaand systeem hebben dat moet worden bijgewerkt, gemoderniseerd of verbonden met andere systemen, ze allemaal verschillende technologieën gebruiken, dus we moeten ons aanpassen en innoveren om aan ieders behoeften te voldoen. Dit is erg motiverend voor ons team.

Tot slot zijn dit zeer technische sectoren en hebben we diepgaande discussies over bedrijfs- en managementprocessen. De oplossingen die wij bieden hebben een reële impact op de kwaliteit van hun productie en de diensten die ze aan hun klanten leveren. Dat is wat ik zo waardeer aan deze twee sectoren.

Wat is je grootste uitdaging bij het verkopen van een project?

Mijn grootste uitdaging bij het verkopen van een project is klanten overtuigen van de waarde van een op maat gemaakte oplossing. Ons bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van digitale hulpmiddelen op maat, dus we bieden géén kant-en-klare digitale oplossingen. Voor ons is elk project uniek en vereist het een persoonlijke aanpak.

Als ik een klant ontmoet, moet ik hem helpen zichzelf te ‘projecteren’ in een gloednieuw project dat nog niet is ontwikkeld. Hiervoor speel ik de rol van architect en werk ik samen met hen aan een gedetailleerd plan voor hun project, gebaseerd op voorbeelden van vergelijkbare functionaliteiten die we al voor andere klanten hebben geïmplementeerd. Dit stelt klanten gerust en helpt hen te visualiseren hoe onze op maat gemaakte oplossing aan hun specifieke behoeften zal voldoen.

Wat vind je leuk aan je werk?

Ik vind het vooral erg leuk om de klanten te ontmoeten, want het zijn altijd nieuwe projecten en ze hebben allemaal een persoonlijk verhaal te vertellen. Bovendien is het erg bevredigend om een oplossing te vinden die is afgestemd op hun behoeften en die een échte impact heeft op hun prestaties en processen binnen bedrijf. Ons doel is niet om een kant-en-klare oplossing te verkopen, maar om een oplossing op maat te vinden die perfect aansluit op hun behoeften.

Wat ik ook leuk vind aan mijn werk is dat het stimulerend is. We leveren technische diensten aan bedrijven die actief zijn in al even technische sectoren, wat betekent, zoals ik al heb uitgelegd, dat we op de hoogte moeten blijven van de nieuwste technologieën, zowel op ons eigen gebied als op dat van onze klanten, en onszelf dus voortdurend opnieuw moeten uitvinden. Ik leer voortdurend bij over nieuwe sectoren en diensten, wat erg afwisselend en lonend is.