Foto van  Julien Deuse
Managing Director

Ontmoet onze expert
Julien Deuse

Julien behaalde een masterdiploma Burgerlijk ingenieur elektronica aan de ULg en daarna een masterdiploma Management aan de KULeuven. In 2016 richtte hij samen met zijn tweelingbroer Maxime Deuse op, ons IT-engineeringbedrijf.

Julien zorgt voor het projectteam: hij zorgt ervoor dat de projecten vlot verlopen, geeft zijn visie op de projecten die wat complexer zijn en is een voorbeeld voor de ontwikkelaars.

Mijn favoriete momenten zijn wanneer klanten blij zijn met onze diensten en ook wanneer het team enthousiast is om aan uitdagende projecten te mogen werken - dat is een echte stimulans!

Voor meer informatie Julien, Hier zijn wat meer details over hem

Heb je een favoriet type project?

De projecten waar ik het meest van hou, zijn diegene waarbij ik veel denkwerk moet verrichten om een elegante oplossing te bedenken die perfect is afgestemd op de behoeften van de klant. Vooral wanneer de oplossing niet voor de hand ligt, durf ik in het diepe te duiken: deze projecten dwingen me om in de huid van klanten en gebruikers te kruipen, om hun verwachtingen te begrijpen en ook die van het bedrijf als geheel.

Het is een uitdaging die me in staat stelt om creatief te zijn, maar ook om een band op te bouwen met de mensen die bij het project betrokken zijn. Het maakt niet uit of de gekozen oplossing een mobiele applicatie of een webapplicatie is, wat ik leuk vind is het gedachteproces dat ermee gepaard gaat

Wat heeft je geïnspireerd om je eigen IT-engineeringbedrijf te beginnen?

Al tijdens onze studie lanceerden mijn tweelingbroer Maxime en ik een internationaal webtoonplatform. Het werkte zo goed dat een bedrijf uit Silicon Valley het van ons kocht. Deze eerste succeservaring bevestigde enerzijds onze droom om een eigen bedrijf op te richten en anderzijds om IT-ontwikkeling na te streven. We realiseerden ons dat we het meeste plezier beleefd hadden aan de ontwikkeling van het product zelf, het webplatform.

Toen dit project eenmaal was afgerond, dachten we na over wat we hierna zouden gaan doen en we besloten al snel om door te gaan met het ontwikkelen van producten, maar nu voor anderen. Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat dat een goed idee was.

Is er een project dat er voor jou uitsprong sinds de lancering van Deuse?

Voor mij persoonlijk springen de partners er eerder uit dan de projecten zelf: sinds de lancering van Deuse hebben we de kans gehad om met enorm veel mensen samen te werken die ons een beter inzicht in hun business hebben gegeven, waardoor we onze eigen expertise hebben verrijkt.

Eén van de projecten waar we bijzonder veel bijgeleerd hebben, zowel op menselijk als op technisch vlak, is dat van Nomics. Hun onderneming specialiseert zich in de ontwikkeling en verkoop van slaapdiagnoseapparaten, waarbij klanten thuis zelf slaaptests kunnen uitvoeren. Het was een echt 360-graden project waarbij we alles hebben kunnen overdenken.

We ontwierpen een complete oplossing die het hele proces omvat: een desktopapplicatie die de gegevens ophaalt die door hun apparaten worden geregistreerd, een webplatform met een interactief dashboard waarmee de gegevens kunnen worden geanalyseerd en geëxploiteerd, en ERP-software, gekoppeld aan het webplatform.

Het was een uitdagend project waarbij we een volledige gebruikerservaring konden creëren, omdat alles aan elkaar gekoppeld is. Ook in menselijk opzicht was het een echte samenwerking: tijdens het hele ontwikkelingsproces hebben we constructief van gedachten gewisseld met onze partner om samen het product uit te bouwen.

Wat vind je leuk aan je werk?

Er zijn veel dingen, maar twee dingen motiveren me in het bijzonder:

Ons team, zien waar we vandaan komen en hoe we ons hebben ontwikkeld. Naarmate het team is gegroeid, is het ook steeds sterker geworden, hetgeen zich duidelijk weerspiegelt in de producten die we afleveren. Iedereen heeft zijn of haar sterke punten en we weten hoe we daarop moeten voortbouwen. Ik ben dan ook enorm trots op de kwaliteit die ons team onze klanten biedt.

De projecten die we ontwikkelen: het is motiverend om de projecten op te volgen, van aanvraag tot eindproduct. Ik merk zelfs dat de ontwikkelingen die we aan de klant presenteren, vaak beter zijn dan waar ze initieel om vroegen. Ik blijf het leuk vinden om zowel onszelf, als de verwachtingen van de klant te overtreffen!