Foto van  Maxime Deuse
Managing Director

Ontmoet onze expert
Maxime Deuse

Na het behalen van een bachelor Burgerlijk ingenieur aan de ULg, vervolledigde Maxime een studie in management engineering aan de HEC. Hij is een ondernemer in hart en nieren, met een passie voor digitale innovatie. In 2016 richtte hij samen met zijn tweelingbroer Julien Deuse op, ons IT-engineeringbedrijf.

Dankzij zijn vele samenwerkingen met bedrijven uit verschillende sectoren en natuurlijk ook de ontwikkeling van hun eigen bedrijf, past Maxime zich snel aan elk vakgebied aan. Hij weet dat bedrijven vandaag de dag voor verschillende uitdagingen staan en dat het belangrijk is om deze te identificeren om de best mogelijke oplossing te kunnen bieden.

Naarmate ons bedrijf groeit, werken we steeds meer aan interessante projecten. Dat is dan ook mijn passie: projecten realiseren die een échte impact hebben voor onze klanten. Het is motiverend om verschillende oplossingen voor verschillende projecten te implementeren.

Voor meer informatie Maxime, Hier zijn wat meer details over hem

Heb je een favoriet type project?

Nee, niet echt. Wat voor mij telt, is dat het project intellectueel stimulerend is en terechtkomt bij echte gebruikers, of het nu gaat om interne of externe gebruikers, in B2C. Ik stel me altijd een interface voor die gebruikers met plezier benutten. Het is aan ons om na te denken over een oplossing die perfect voldoet aan de behoeften van onze klanten en die een aangename en intuïtieve gebruikerservaring biedt. Het is vooral het denkwerk dat ik leuk vind aan projecten.

Wat heeft je geïnspireerd om je eigen software engineering bedrijf te beginnen?

Samen met mijn broer Julien ontwikkelde ik een internationaal webtoonplatform, dat een groot succes kende. We verkochten het vervolgens aan een bedrijf in Silicon Valley en na deze eerste ondernemerservaring raakten we overtuigd van het idee om ons eigen bedrijf op te starten.

We vonden het ontwikkelen van het platform geweldig en we wilden doorgaan in dezelfde richting: het ontwikkelen van op maat gemaakte digitale oplossingen, maar deze keer voor andere mensen. Na wat rondvragen bleek dat er op dat moment geen enkel bedrijf op de Luikse markt dat deed wat wij wilden doen - ontwikkelen met een Silicon Valley-mentaliteit. Dus gingen we verder en deden we wat we wilden doen, en we hebben nooit meer omgekeken!

Is er een project dat er voor jou uitsprong sinds de lancering van Deuse?

Er zijn heel veel projecten die indruk op me hebben gemaakt, zowel wat betreft de relatie met de klant als het project en de ontwikkeling zelf. Om er maar een paar te noemen: Fluxys, Bridgestone, Spa GP, WEX, enz. We staan erom bekend dat we echte partnerschappen opbouwen met onze klanten, dus het is moeilijk om één project in het bijzonder te kiezen. Ze zijn allemaal verschillend en ze hebben me veel gegeven, zowel professioneel als qua relaties.

Wat vind je leuk aan je werk?

De variatie aan projecten die we ontwikkelen betekent dat ze allemaal een specifieke problematiek hebben, die we op verschillende manieren moeten analyseren en oplossen. Ik werk mee aan het begin van het project, wanneer er nagedacht moet worden over hoe een specifiek vraagstuk opgelost moet worden en wat daarvoor ontworpen moet worden. Pas daarna dragen we over aan het productieteam, dat alles in de praktijk zal omzetten. Ik vind het heel motiverend om aan een project te beginnen, een nieuwe klant te ontmoeten, een sector en de uitdagingen te ontdekken en vervolgens de best mogelijke aanpak te kiezen.