Foto van  Mathieu Guffens
Product Owner

Ontmoet onze expert
Mathieu Guffens

Mathieu is afgestudeerd aan de HEC (Business School) met een Master in management en is in 2020 bij ons begonnen als projectmanager.

Mathieu is verantwoordelijk voor het projectbeheer en vormt de connectie tussen de interne teams (ontwerp & ontwikkelaars) en onze klanten, met als doel de behoeftes van deze laatste te vertalen naar de meest geschikte tool.

Ik heb het privilege om aan veel verschillende projecten te werken, en hoewel ik me bij sommige ervan meer thuis voel dan bij andere, blijft het leuk om bij zoveel verschillende zaken betrokken te zijn. Ik vind het ook geweldig om klanten uit verschillende sectoren te ontmoeten, dat is absoluut een verrijkende factor. Ik vind het ook leuk om te zien dat klanten blij zijn met het resultaat, dat geeft veel voldoening.

Voor meer informatie Mathieu, Hier zijn wat meer details over hem

Heb je een favoriet type project?

Ik hou echt van projecten voor mobiele applicaties, want ik heb simpelweg meer affiniteit en expertise op dit gebied. Ik werk ook graag aan start-up projecten, waarbij we alles van A tot Z regelen. Het is heel uitdagend om na te denken over de gehele oplossing, van het idee tot het realiseren van het project.

Is er een project dat er voor jou uitsprong sinds je bij Deuse werkt?

Ja, en veel ook: ik heb het geluk om een grote verscheidenheid aan projecten te managen en samen te werken met gepassioneerde mensen uit verschillende sectoren. Ik zou zeggen dat de projecten die er voor mij het meest uitspringen de projecten zijn met een menselijke dimensie, waarbij we technologie gebruiken om het relationele, communicatieve en/of sociale aspect te verbeteren.

Het Visioframe-project is bijvoorbeeld een mobiele applicatie die helpt om de band tussen een oudere persoon en zijn familie in stand te houden. Ik denk dat het een zeer nuttig en zinvol project is, met een groot potentieel vanuit het oogpunt van de gebruiker.

Ik heb ook met veel plezier gewerkt aan het project Eiffage Benelux, een mobiele applicatie die werknemers aanmoedigt om deel te nemen aan sportactiviteiten en tegelijkertijd geld inzamelt voor goede doelen. Het is geweldig om een app te kunnen ontwikkelen die de sportiviteit van een team stimuleert en mensen samenbrengt.

Wat vind je leuk aan je werk?

De diversiteit aan projecten: ik vind het leuk om van de ene naar de andere te kunnen gaan, van sector te kunnen veranderen en op verschillende verzoeken te kunnen reageren. Als projectmanager heb je geen routine, elke dag is anders. Er is absoluut geen tijd om je te vervelen!

Wat ik ook leuk vind, is meedenken over de oplossing, de klant begeleiden tijdens de ontwikkeling zodat het project daarna een succes is. Met mijn ervaring weet ik wat werkt en wat moet worden vermeden, zodat ik klanten de best mogelijke begeleiding kan geven. Het is erg motiverend om te zien hoe projecten tot een goed einde worden gebracht en hoe onze klanten slagen.

En tot slot kan ik ook het team zeker niet vergeten! Ik denk dat ik de kans heb gehad om met alle ontwikkelaars in het bedrijf te werken en het is geweldig om ook daarin verscheidenheid te zien. Ze hebben allemaal hun eigen sterke punten en ik vind het interessant om met verschillende mensen te praten en andere standpunten over projecten te krijgen.